WIE IS EVERT VAN WIJK?

Toen het woord mediatrainer eigenlijk nog niet bestond, startte hij bijna 30 jaar geleden als een van de eerste mediatrainers in Europa vanuit de Europese hoofdstad Brussel, met een bureau gespecialiseerd in mediatraining, debattechniek en personal coaching voor (top)managers en de politiek.
Hij werkt(e) voor tal van bedrijven waaronder BASF, BAYER, de Nederlandse NPO, de politiek waaronder wijlen Pim Fortuyn, EU-commissarissen als Marianne Thyssen, de Belgische premier Yves Leterme alsook voor Bart De Wever, thans burgemeester van Antwerpen en partijvoorzitter van de N-VA, de grootste politieke partij in België.
Daarnaast traint/coacht hij de meest uiteenlopende opdrachtgevers, zoals (top)voetballers, ruiters,honkballers, zangers en schrijvers.

Met dank aan Greenpeace, met een knipoog…

Na business studies in Londen en toegepaste communicatie in Gent, werkte hij enkele jaren in de journalistiek. Daarna werkte hij als communicatiemanager voor ondermeer de vliegtuigenfabriek Fokker. Ook was hij jarenlang communicatiedirecteur voor Dow Chemical. In die tijd had hij met tal van (milieu)incidenten te maken die uitgebreid het nieuws haalden. Met een knipoog zegt hij daarom vaak dat hij zijn communicatiecarrière aan organisaties als Greenpeace te danken heeft. “Hoe harder die te keer gingen, hoe meer appreciatie er was voor een professionele wijze van omgaan met de media.

Hoe waarborgen we de kwaliteit van onze mediatrainers?

Onze mediatrainers zijn zorgvuldig geselecteerd op hun kennis van de media en reputatiemanagement. Daarnaast is het een absolute voorwaarde dat ze een uitgebreide ervaring hebben zowel als journalist maar ook als (crisis)communicatieadviseur. Alvorens zij het veld in gaan zijn ze persoonlijk door Evert van Wijk door een intensief train-de-trainer-programma gegaan. Om de kwaliteit verder te waarborgen beoordelen we minimaal 1x per maand elkaars trainingsprestaties.

Ook mediatraining in het Engels en het Frans

We trainen uiteraard in het Nederlands. Maar als het in het Engels of het Frans moet, geen probleem. We hebben twee mediatrainers beschikbaar die Engels en Frans als modertaal hebben. Gaat het om native speakers die getraind moeten worden, dan bevelen we dit trouwens ten sterkste aan.

€ 10,00 inclusief verzendkosten

Praktijkvoorbeelden van hoe het moet en niet moet

Presenteren, Debatteren en Omgaan met de Media Volgens het vakblad ‘Communicatie’ is MediaGenie(k) het beste boek sinds jaren over mediatraining, debat- en presentatietechniek.

Mediatrainer, publicist en gastdocent

Naast mediatrainer is hij publicist en gastdocent. Hij schreef o.a. boeken over zijn vakgebied en over cultuurverschillen in organisaties. 

MediaGenie(k) – Thema Zaltbommel- 2009

Van Sesamstraat naar de Wetstraat – Acco Leuven 2004 (uitverkocht).

Een goed verhaal vertellen doe je zo – Acco Leuven 2004 (uitverkocht).

Waarom Belgen niet kunnen voetballen en Nederlanders nooit kampioen worden- Lannoo- 2010 (uitverkocht).

Valse Vrienden – Boek over cultuurverschillen in het zakendoen tussen Belgen en Nederlanders.
Lees meer…

boek over mediatraining door Evert van Wijk

Gratis eBook MediaGeniek

Volgens het vakblad Communicatie één van de beste boeken over mediatraining ooit

Bedankt voor het aanvragen van MediaGeniek!

boek over mediatraining door Evert van Wijk

Gratis eBook mediatraining

Volgens het vakblad Communicatie één van de beste boeken over mediatraining ooit

CHECK JE EMAIL BOX

Share This