Debattraining

Net iets moeilijker dan mediatraining
Offerte?

Debattraining, waarom zou ik?

U bent uitgenodigd deel te nemen aan een debat en u heeft in het verleden al eens een mediatraining gevolgd. U denkt dan misschien dat een aparte debattraining niet nodig is. Juist wel! Hoewel mediatraining en debattraining overeenkomsten hebben, zijn er ook aanzienlijke verschillen. Een suggestieve vraag tijdens een mediatraining bijvoorbeeld, is in een debatsituatie vaak een insinuerende stelling van uw opponent. Een ander verschil is dat u in het debat vaak met meerdere opponenten te maken hebt. Het gevaar kan tijdens een debat van alle kanten komen. Bovendien kan het zijn dat de moderator zijn persoonlijke voorkeuren heeft. Dan wordt het helemaal ingewikkeld. Een goede debattraining bereidt u op zulke situaties voor.

 Wilt u leren hoe u tijdens een debat uw verhaal het beste voor de Bühne brengt, dan bent u bij MediaTraining Benelux aan het goede adres.

 

Debattraining maakt u succesvoller

Maar of u nu debatteert, een persinterview of een presentatie geeft, het is en blijft belangrijk dat u ‘aardig’ gevonden wordt. Want alleen dan is uw doelpubliek sneller bereid om uw boodschap te accepteren. Veel mensen verwarren trouwens debatteren met discussiëren. Onze debattraining zal het verschil aantonen. In tegenstelling tot een discussie streeft u bij een debat geen consensus na, maar vergroot u juist opzettelijk de tegenstellingen. Dit met als doel de toehoorder voor uw mening te winnen. Of dat nu in een zaal is of op uw werk, een debattraining helpt u uzelf beter te presenteren en succesvoller te maken.

 

De beste debater worden: leren en veel oefenen

Tijdens onze debattrainingen leert u hoe u uw persoonlijke overtuigingskracht kunt verbeteren en de besluitvorming in uw omgeving kunt versnellen. Bovenal leert u tijdens de debattraining hoe u debattrucs (zoals drogredenen, Chinese argumenten, valse dilemma’s, omgekeerde bewijslast) kunt herkennen en er adequaat mee weet om te gaan.

Debatteren volgens onze methodiek is leren en oefenen tegelijk. Hoe meer u oefent in het debatteren, hoe beter u het verschil kunt maken tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Wie veel debatteert bespaart zich vaak het teleurstellende gevoel van ‘Had ik dat maar gezegd toen…’

 

SCHRIJF U DAAROM NU IN VOOR ONZE DEBATTRAINING!

Contactinformatie

Op de contactpagina kunt u een boodschap achterlaten.
Bel of Whatsapp op:
tel:+31642779741
E-mailadres: info@mediatrainingbenelux.com

Zoek in Mediatraining Benelux