Debattraining

Net iets moeilijker dan Mediatraining
Vraag offerte aan

Debattraining, waarom zou ik?

U bent uitgenodigd deel te nemen aan een debat en heeft in het verleden al eens een mediatraining gevolgd. Een nieuwe debattraining is dan vast en zeker niet nodig. Fout! Hoewel mediatraining en debattrainingen overeenkomsten hebben, zijn er ook aanzienlijke verschillen. Een suggestieve vraag tijdens een mediatraining bijvoorbeeld, is in een debatsituatie vaak een insinuerende stelling van uw opponent. Een ander verschil met een persinterview is dat u in het debat vaak met meerdere opponenten te maken hebt. Vragen en gevaar kunnen van alle kanten komen. Bovendien kan het zijn dat de moderator zijn persoonlijke voorkeuren heeft. Dan wordt het helemaal ingewikkeld. Een goede debattraining bereidt u op zulke situaties voor.

Hoe zien ze mij?

Maar of u nu debatteert, een persinterview afgeeft of een presentatie geeft, het is en blijft belangrijk dat u ‘aardig’ gevonden wordt. Want alleen dan is uw doelpubliek sneller bereid om uw boodschap te accepteren. Veel mensen verwarren trouwens debatteren met discussiëren. Onze debattraining zal het verschil aantonen. In tegenstelling tot een discussie streeft u bij een debat geen consensus na. maar vergroot u juist opzettelijk de tegenstellingen. Dit met als doel de toehoorder voor uw mening te winnen. Of dat nu in een zaal is of op uw werk, een debattraining helpt u uzelf beter te presenteren en succesvoller te maken.

De beste debater worden: leren en veel oefenen

Tijdens onze debattrainingen leert u hoe u uw persoonlijke overtuigingskracht kunt verbeteren en de besluitvorming in uw omgeving kunt versnellen. Bovenal leert u tijdens de debattraining hoe u debattrucs (zoals drogredenen, Chinese argumenten, valse dilemma’s, omgekeerde bewijslast) kunt herkennen en er adequaat mee weet om te gaan.

Debatteren volgens onze methodiek is leren en oefenen tegelijk. Hoe meer u oefent in het debat – bijvoorbeeld tijdens onze debattrainingen -, hoe beter u het verschil kunt maken tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Wie veel debatteert bespaart zich vaak het teleurstellende gevoel van ‘Had ik dat maar gezegd toen…’

Schrijf u daarom nu in voor onze debattraining, succes gegarandeerd!

Wij trainen in de hele Benelux, of op locatie van de klant of in een nabijgelegen trainings/vergaderruimte/tv-studio

Natuurlijk kunt u ook desgewenst bij ons locatie in onze professionele studio trainen

Hoe vind je ons?

Op de Contactpagina kun je een boodschap achterlaten.
Je kunt ons Bellen of Whatsappen op:
+31 6 42 77 97 41
of op +32 498 44 44 47
Je kunt ook Mail sturen

Je kunt mijn blog volgen

Ik blog over mediatraining, beeldvorming en actuele communicatietrends.

Zoek in Mediatraining Benelux

boek over mediatraining door Evert van Wijk

Gratis eBook MediaGeniek

Volgens het vakblad Communicatie één van de beste boeken over mediatraining ooit

Bedankt voor het aanvragen van MediaGeniek!

Share This