Mediatraining voor politici

politici die onzichtbaar zijn in de media bestaan niet
Offerte?

Politiek gaat zelden over feiten maar meestal over emoties

Zelden gaat het in de politiek over feiten. Bijna altijd gaat het over emoties. In Groningen zal de aarde geen seconde minder beven als de aardgasputten niet worden dichtgestopt met beton, maar met een herbruikbare afsluiting voor het geval dat… Alles draait om beeldvormig.

Als politicus moet je ervoor zorgen dat uw ideeën gedragen worden.
Tijdens mediatraining voor politici testen we de houdbaarheid van de door u gekozen mediacommunicatiestrategie en scherpen wij uw kernboodschappen en antwoordtechnieken aan. Feitelijk is mediatraining dan een tweesnijdend mes.

Persoonlijke mediacoaching

De media kunnen u maken of kraken. Dat weten politici als geen ander. Sommige politici kiezen daarom voor persoonlijke mediacoaching. Dit houdt in dat we langere tijd voor u werken, uw mediaoptredens analyseren, u niet alleen bepaalde dingen aanleren, maar ook afleren. Ook leren wij u hoe u lastige vragen moet herformuleren, de techniek van het framen en reframen, puntig formuleren, story telling, het ontwikkelen en gebruiken van sterke oneliners, het spreken in beelden, hoe u reageert als POWNED plotseling voor uw neus staat? En wat zijn de belangrijkste do’s & dont’s bij een journalistieke overval?

Uiteraard oefenen we ook op komende (media)optredens. Hierbij hebben we niet de pretentie om voor politici de politieke keuzes te maken. Dat doen ze zelf. Wel helpen we u om het gekozen beleid zo goed mogelijk over de Bühne te krijgen.

 

Concrete leerpunten

  • omgaan met de journalistieke overval
  • toetsen/testen van uw communicatiestrategie door uiterst kritische interviews
  • helpen aanscherpen van uw centrale boodschap(pen)
  • antwoordtechnieken (framing, reframing, puntig formuleren, spreken in beelden, story telling)
  • ‘ontwapenen’ van kritische journalisten
  • effectief excuses aanbieden tijdens een (dreigende) politieke crisis
  • persoonlijke mediacoaching

Contactinformatie

Op de contactpagina kunt u een boodschap achterlaten.
Bel of Whatsapp op:
tel:+31642779741
E-mailadres: info@mediatrainingbenelux.com

Zoek in Mediatraining Benelux