Mediatraining voor politici

politici die onzichtbaar zijn in de media bestaan niet
Offerte?

Wij leren u de regie houden over uw eigen verhaal

De media kunnen u maken of kraken.

Dat weten politici als geen ander. In een mediatraining voor politici leert u hoe u in goede balans tussen empathie en assertiviteit de regie houdt over uw verhaal, hoe u omgaat met de psychologie van de journalist, hoe u vraagvalkuilen herkent en er vervolgens effectief mee omgaat, hoe u kortom in staat bent om ook bij minder plezierige gebeurtenissen uw imagobelangen zo goed mogelijk te behartigen.

 

Crisicommunicatie: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Ook bij acute crisissituaties, als m.a.w. ’the shit already has hit the fan’ helpen we politici met hun crisiscommunicatie in woord en daad! Dit om te voorkomen dat hun crisiscommunicatie ontaardt in een vorm van paniekvoetbal. Als ervaren adviseurs in Omgaan met de media komt het er dan vooral op aan dat u geen praatjes verkoopt.  We houden u m.a.w. een spiegel voor en we  durven u ook te zeggen hoe de vlag er werkelijk bij hangt. Want wat heeft u nu aan adviseurs die omwille van de pais en vree met alle winden meewaaien? Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Zeker in crisissituaties. Dan geldt vooral: de beste pijn is de kortste pijn.

When you have no choice but to bite the bullet, bite it at once!

Van tevoren nadenken over mogelijke crisisscenario’s

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Want een media-incident zit in een klein hoekje. Daarom hebben niet alleen de politieke wereld, maar ook veel risicovolle bedrijven, zoals de chemie-, de energie- en de voedingssector, goed nagedacht over mogelijke crisisscenario’s. Bijvoorbeeld: wie zet ik in een crisisteam, wat zijn hun taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, wie onderhoudt de contacten met de media, enzovoort.
Ook politici zijn zich er steeds meer van bewust dat zij zich beter moeten voorbereiden op een crisis. Denk aan sjablonen van persberichten met de juiste ‘woordkeuze’ om moedwillige reframing te voorkomen, enzovoort.

Ofwel… het dak repareren als het droog is…

Hoe vindt u ons?

Op de Contactpagina kunt u een boodschap achterlaten.
U kunt ons Bellen of Whatsappen op:
+31 6 42 77 97 41 
U kunt ook een Mail sturen

Zoek in Mediatraining Benelux

Share This