Mediatraining voor politici

politici die onzichtbaar zijn in de media bestaan niet
Offerte?

Wij leren Politici hoe ze de regie kunnen houden over hun eigen verhaal

De media kunnen u maken of kraken.

Dat weten politici als geen ander. In een mediatraining voor politici leert u hoe u in goede balans tussen empathie en assertiviteit de regie houdt over uw verhaal, hoe u omgaat met de psychologie van de journalist, hoe u vraagvalkuilen herkent en er vervolgens effectief mee omgaat, hoe u kortom in staat bent om ook bij minder plezierige gebeurtenissen uw imagobelangen zo goed mogelijk te behartigen.

CRISISCOMMUNICATIE: ZACHTE HEELMEESTERS MAKEN STINKENDE WONDEN

Ook bij acute crisissituaties, als m.a.w. ‘the shit already has hit the fan’ helpen we politici met hun crisiscommunicatie in woord en daad! Dit om te voorkomen dat hun crisiscommunicatie ontaard in een vorm van paniekvoetbal. Als ervaren adviseurs in Omgaan met de media komt het er dan vooral op aan dat je geen praatjes verkoopt maar dat je je opdrachtgever(s) met zichzelf durft te confronteren. Een spiegel durft voor te houden. Te durven zeggen hoe de vlag er werkelijk bij hangt. Want wat hebt u nu aan adviseurs die omwille van de pais en vree met alle winden meewaaien? Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Zeker in crisissituaties. dan geldt vooral: de beste pijn is de kortste pijn.

When you have no choice but to bite the bullet, bite it at once!

VAN TEVOREN NADENKEN OVER MOGELIJKE CRISISSCENARIO’S

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Want een media-incident zit in een klein hoekje. Daarom hebben in tegenstelling tot de politieke wereld, zeker veel risicovolle bedrijven, zoals de chemie, de energie en de voedingssector, veel beter nagedacht over mogelijke crisisscenario’s. Daarin zijn aandachtspunten bepaald als wie zet ik in een crisisteam, wat zijn hun taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, wie onderhoudt de contacten met de media, enzovoort. Ook politici zouden, zeker als er nog geen vuiltje aan de lucht is, zich beter kunnen voorbereiden door hetzelfde te doen. Sjablonen van persberichten voorbereiden met de juiste ‘woordkeuze’ om moedwillige reframing te voorkomen, enzovoort.

Ofwel… het dak repareren als het droog is…

Wij trainen in de hele Benelux, of op locatie van de klant of in een nabijgelegen trainings/vergaderruimte/tv-studio Natuurlijk kunt u ook desgewenst bij ons locatie in onze professionele studio trainen

Hoe vind je ons?

Op de Contactpagina kun je een boodschap achterlaten.
Je kunt ons Bellen of Whatsappen op:
+31 6 42 77 97 41
of op +32 498 44 44 47
Je kunt ook Mail sturen

Je kunt mijn blog volgen

Ik blog over mediatraining, beeldvorming en actuele communicatietrends.

Zoek in Mediatraining Benelux

boek over mediatraining door Evert van Wijk

Gratis eBook MediaGeniek

Volgens het vakblad Communicatie één van de beste boeken over mediatraining ooit

Bedankt voor het aanvragen van MediaGeniek!

Share This