Mediatraining

niet alleen wat u zegt maar ook hoe u het zegt
Offerte?

Mediatraining is ook hoe u op een empathische manier een goed verhaal vertelt

Een goede mediatraining helpt u vooral om uw verhaal zo goed mogelijk, zo volledig mogelijk en zo helder mogelijk voor het voetlicht te brengen. Ook het beantwoorden van lastige vragen en het in handen houden van de regie over uw verhaal is een belangrijk aspect. Het is namelijk meer regel dan uitzondering dat een journalist uw woorden verkeerd weergeeft. Bescherm uzelf met een goede mediatraining en zorg dat er geen twijfel kan ontstaan over uw woorden. Maar zorg vooral ook dat u aardig en deskundig overkomt. U kunt het beste verhaal vertellen, maar als de kijker/luisteraar u niet empatisch vindt dan wordt uw verhaal niet ‘gekocht’.

 

Let op hoe u iets zegt

“Dat heb ik niet gezegd!!” of “Dat had ik niet bedoeld!!” is een veelgehoord excuus. Uw woorden zijn volgens u verkeerd geïnterpreteerd. Daar kunt u wat aan doen. Tijdens een mediatraining bij ons leert u te zeggen wat u bedoelt! Zorg dat u vooraf duidelijk weet wat u naar voren wilt brengen en doe dat dan ook. En doe dat vooral in een goede balans tussen empathie en assertiviteit. Assertiviteit is goed, maar waak ervoor dat het in de ogen van de kijker niet overkomt als agressiviteit…

 

Trainen, trainen en nog eens trainen

Wij organiseren mediatraining waarbij de praktijk centraal staat. Bij ons geen theoretisch geneuzel want daarover zijn boekenplanken volgeschreven. Wel krijgt u vooraf een praktische syllabus toegestuurd, juist om geen tijd verloren te laten gaan met theoretische beschouwingen. Onze aanpak is trainen, trainen en nog eens trainen.

Piano spelen leert u toch ook niet uit een boekje?

Een goede mediatraining zal u leren hoe u in goede balans tussen empathie en assertiviteit de regie houdt over uw verhaal, hoe u omgaat met de psychologie van de journalist, hoe u vraagvalkuilen herkent en er vervolgens effectief mee omgaat, hoe u kortom in staat bent om ook bij minder plezierige gebeurtenissen uw imagobelangen zo goed mogelijk te behartigen.

 

Mediatraining op maat

Iedere situatie vraagt om een pasklaar antwoord. Daarom is bij ons iedere mediatraining anders, maar wel altijd vanuit een realistische benadering. Want kromme dingen kunt u niet recht praten. Zelfs niet met de beste mediatraining. Wel zal een goede mediatraining u helpen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Naast baas te zijn over uw eigen verhaal, leert u ook hoe u omgaat met de psychologie van de journalist, hoe u vraagvalkuilen herkent en hoe u er vervolgens effectief mee omgaat. Kortom, hoe u ook bij minder plezierige gebeurtenissen uw imagobelangen zo goed mogelijk behartigt.

Mediatraining in de hele Benelux

Wij trainen in de hele Benelux, of op locatie van de klant of in een nabijgelegen trainings/vergaderruimte/tv-studio

Natuurlijk kunt u ook desgewenst bij ons op locatie in onze professionele studio trainen

r

Concrete aandachtspunten

 • Wat is mijn centrale boodschap? (Message building)
 • Hoe pak ik meteen de aandacht en hoe houd ik die?
 • Hoe bereid ik me op een vraaggesprek voor?
 • Waarom is een voorgesprek zo belangrijk?
 • Hoe houd ik de leiding tijdens het gesprek?
 • Hoe ga ik om met vraagvalkuilen (speculatieve, suggestieve vragen, verkeerde samenvattingen, enz.)
 • (Re)framing (van zowel de vraag van de journalist als het antwoord dat u geeft).
 • Bridging-technieken.
 • Omgaan met onverwachte mediaconfrontaties en ambush-interviews.

Wij bieden

 • one-to-one-trainingen (1 dagdeel. Een dagdeel is een ochtend of middag van ca. 4 uur). Twee personen (meestal 1 dagdeel).
 • 3 tot max. 5 personen ( 2 aaneengesloten dagdelen).
 • Personal coaching (verspreid over meerdere sessies).
 • Grotere groepen mogelijk, afhankelijk van de trainingsdoelstellingen.
 • NIEUW: SKYPE TRAININGEN

Bij u op locatie of bij ons?

 • U kunt natuurlijk bij ons terecht, maar meestal trainen we bij de klant op locatie. Het maakt daarbij niet uit of u nu in Brussel, Amsterdam, Groningen of Singapore zit.
 • In de Benelux nemen we onze eigen professionele apparatuur mee (tripods, microfoons, camera, licht, beamer en/of monitors). Je hoeft nergens voor te zorgen, behalve de KOFFIE… 😉

Hoe vindt u ons?

Op de Contactpagina kunt u een boodschap achterlaten.
U kunt ons Bellen of Whatsappen op:
+31 6 42 77 97 41 
U kunt ook een Mail sturen

Zoek in Mediatraining Benelux

Share This