Mediatraining-Tips

Niet iedereen heeft de tijd of het budget om een doorgedreven mediatraining te volgen. Maar we helpen u desondanks heel graag verder.
Hieronder talloze mediatrainingtips, blogs en vlogs over hoe het moet en niet moet. Ze zullen u ongetwijfeld helpen bij uw toekomstige mediaoptredens!

Veel leerplezier!!!

Derk Bolt onderuit bij Khalid & Sophie

Derk Bolt onderuit bij Khalid & Sophie

 Goede crisiscommunicatie blijft moeilijk   Als u geïnteresseerd bent in crisiscommunicatie en vooral hoe het niet moet, dan is het interview met Derk Bolt, bekend van het programma SPOORLOOS verplichte kost, zou ik zeggen.Het is het soort mislukte interviews dat op...

read more

Toont Zelensky ware aard bij Nieuwsuur

Ook al heeft Zelensky een heldenstatus, toch moet je als journalist altijd kritisch blijven. Marielle Tweebeeke van Nieuwsuur had Zelensky best wel wat steviger aan de tand mogen voelen toen het over corruptie ging in de Oekraine. Zeker als je kijkt naar de dooddoenigere manier waarop hij onder de corruptievragen probeerde uit te komen.

read more

Burgemeester Buijs-Glaudemans van Oss schiet ongekende communicatiebok na zelfmoord

Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat anno nu er nog bestuurders rondlopen die zo slecht met crisissituaties kunnen omgaan als de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans. Het is niet cynisch bedoeld, maar het levert in ieder geval interessante footage op voor mediatraining als voorbeeld hoe het in ieder geval NIET moet!

read more
De wereld draait door, ook zonder Matthijs van Nieuwkerk

De wereld draait door, ook zonder Matthijs van Nieuwkerk

Ook minister Slob vond terecht dat er voor veelverdiener Matthijs van Nieuwkerk geen uitzondering mocht worden gemaakt als het ging om de Balkenendenorm. Maar wat in de discussie onderbelicht bleef, is dat er bij de NPO veel te weinig bloedverversing is. Zelfs tot ver na hun pensioen blijven populaire presentatoren bijschnabbelen en daarmee blokkeren ze de doorstroming en krijgen nieuwe talenten te weinig kans terwijl die wel voor handen zijn.

read more
Dankzij mediatraining beter voorbereid op een journalistieke overval

Dankzij mediatraining beter voorbereid op een journalistieke overval

Nederland maakte in de jaren negentig via het programma Breekijzer van Pieter Storms kennis met de journalistieke overval. Nu, zoveel jaren verder, blijken heel wat managers nog altijd grote moeite te hebben met zo’n journalistieke ambush. Vreemd is dat niet. Je moet namelijk perfect de juiste balans kunnen vinden tussen empathie en assertiviteit. Tijdens een goede mediatraining leer je met die balans om te gaan.

read more
Charisma kun je leren

Charisma kun je leren

Wat vond je van mijn tv-optreden vorige week in Nieuwsuur of Terzake? Dit soort vragen krijg ik vaak als ik in een mediatraining met een politicus of bedrijfsleider aan de slag ben die kort daarvoor nog in zo’n programma had gezeten..Zelfs al zou ik het...

read more

Wordt het niet eens tijd voor een goede mediatraining, meneer Rob Jetten?

Tijdens ‘old school’ mediatraining leer je vaak om als een blind paard vast te houden aan je centrale boodschap, maar als je niet de nodige soepelheid in je antwoorden legt dan kan dat behoorlijk tegen je werken, zoals ook de kersverse fractieleider van D66, Rob Jetten heeft mogen ervaren.

read more
Omgaan met klachten is ook vorm van crisiscommunicatie

Omgaan met klachten is ook vorm van crisiscommunicatie

Het effectief omgaan met klachten is ook een vorm van crisiscommunicatie, maar wanneer je als bedrijf bij een incident de hakken in het zand zet, geen greintje empathie toont en dan ook nog jezelf in de slachtofferrol probeert te manoeuvreren zonder oog te hebben voor de werkelijke slachtoffers dan heb je er niet veel van begrepen…

read more