Omgaan met de media

Een journalist mag u alles vragen, u hoeft niet altijd te antwoorden
Offerte?

Hoe gaat u mediagenie(k) om met de media

Omgaan met de media leert u net als piano spelen niet alleen maar uit een boekje. Het is oefenen, oefenen en nog eens oefenen, ofwel vlieguren maken. Hoe meer vlieguren u maakt, hoe beter u ook het spel met de media in uw vingers krijgt.

Daarom vallen we u tijdens onze training niet lastig met allerlei theoretische beschouwingen.
Bij ons is het trainen, trainen en nog eens trainen.

 

Mediatraining is een hele investering, het boek Mediagenie(k) is dat niet

Een goede mediatraining, het leren omgaan met de media, is voor veel mensen een hele investering. Maar ik zeg altijd dat je op een schaal van 0 tot 10 onze deelnemers na afloop van een goede mediatraining in de regel zeker 2 plaatsen kunt doen opschuiven. Zo maak ik van een 5-je een dikke 7. En van een 7 een 9. Er zijn mensen die natuurtalent zijn en al een 9 of zelfs een 10 van zichzelf zijn. Dat zijn mensen die niet alleen met een hoog IQ maar vooral ook met een hoog EQ gezegend zijn. Maar succesvol omgaan met de media is, enkele uitzonderingen daargelaten, door bijna iedereen te leren.

 

Zelfstudie ‘Omgaan met de Media’ maar hoe doet u dat?

Ook met zelfstudie kunt u al een behoorlijk stuk vooruit komen als u op een effectieve manier wilt leren hoe u moet omgaan met de media. Binnenkort kunt u hier htt  ons volledig vernieuwde handboek over mediatraining bestellen.

Onze vorige versie van het boek werd eerder door het vakblad Communicatie als een van de beste handboeken ooit over Mediatraining,  Debattraining  en  Presentatietechniek aangeprezen.

Daarnaast raad ik mensen aan die zich in het omgaan met de media willen bekwamen, om vooral veel te kijken en te luisteren naar interviews op radio en tv. Vraag u met de aangereikte tips in het achterhoofd voortdurend af waarom interviews goed of minder goed gaan. En hoe u straks met ons nieuwe handboek de aangereikte tips zou toepassen. Het vereist wel wat zelfdiscipline, maar u zult merken dat u er steeds beter in gaat worden. Ook dat is een vorm van vlieguren maken…

 

Mediatraining tips, handige Do’s and Don’ts

Mediatraining tips, zoals hierboven, zijn natuurlijk wel handig. Geen commentaar roepen klinkt immers niet sympathiek. Dat komt uiterst defensief over. Zelfs al heb je goede redenen om geen antwoord te geven. Het is het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen…
Kennis maken met de belangrijkste mediatraining tips en vraagvalkuilen voor aanvang van een mediatraining is dus zeker belangrijk.  Als u leert autorijden dan verdiept u zich toch ook eerst in de theorie?  Dankzij onze mediatraining tips weet u of u goed bezig bent. Zo leert u omgaan met de media.
De belangrijkste mediatraining tips hebben we gebundeld in een beknopte syllabus met als titel: Omgaan met de Media. Beknopt omdat we weten dat zeker topmanagers en politici een druk bestaan hebben. Daarom moeten wij niet afkomen met dikke theoretische boeken. Maar het leuke is wel dat veel deelnemers na afloop van een mediatraining spontaan zeggen dat ze de syllabus Omgaan met de Media wel een heel handig naslagwerkje vinden.

 

 

Contactinformatie

Op de contactpagina kunt u een boodschap achterlaten.
Bel of Whatsapp op:
tel:+31642779741
E-mailadres: info@mediatrainingbenelux.com

Zoek in Mediatraining Benelux