Omgaan met de media

Vraag offerte aan

Omgaan met de media leer je net als piano spelen niet alleen maar uit een boekje. Het is oefenen, oefenen en nog eens oefenen, ofwel vlieguren maken. Hoe meer vlieguren je maakt, hoe beter je ook het spel met de media in je vingers krijgt.

Daarom vallen we u tijdens onze training niet lastig met allerlei theoretische beschouwingen.
Bij ons is het trainen, trainen en nog eens trainen.

EEN JOURNALIST MAG U ALLES VRAGEN

ZELFSTUDIE ‘OMGAAN MET DE MEDIA’ MAAR HOE DOE JE DAT?

Ook met zelfstudie kun je al een behoorlijk stuk vooruit komen als je op een effectieve manier wilt leren hoe je moet omgaan met de media. Voor een  kleine investering van EUR 10 kunt u hier MediaGenie(k) bestellen.
Volgens het vakblad Communicatie een van de beste handboeken ooit over Mediatraining,  Debattraining  en  Presentatietechniek.
Op het eind van ieder hoofdstuk vindt u een samenvatting van de belangrijkste mediatraining tips.

Daarnaast raad ik mensen aan die zich in het omgaan met de media willen bekwamen, om vooral veel te kijken en te luisteren naar interviews op radio en tv. Vraag u met de aangereikte tips in het achterhoofd voortdurend af waarom interviews goed of minder goed gaan. En hoe u het met de in Mediagenie(k) aangereikte tips zou aanpakken? Het vereist wel wat zelfdiscipline, maar u zult merken dat u er steeds beter in gaat worden. Ook dat is een vorm van vlieguren maken…

MEDIATRAINING  TIPS

Mediatraining tips, zoals hierboven, zijn natuurlijk wel handig. Geen commentaar roepen klinkt immers een stuk onsympathieker. En als je niet aardig wordt gevonden, dan verlies je kiezer als politicus. Ben je bedrijfsleider dan kom je uiterst defensief over, zelfs al heb je geode redenen om geen antwoord te geven. Dat is het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen… Kennis maken met de belangrijkste mediatraining tips en vraagvalkuilen voor aanvang van een mediatraining is dus zeker belangrijk.  Als u leert autorijden dan verdiept u zich toch ook eerst in de theorie. Bovendien geven deze mediatraining tips u een meetlat. Zo weet u dankzij die mediatraining tips of u goed bezig bent. Zo leert u omgaan met de media.
De belangrijkste mediatraining tips hebben we gebundeld in een beknopte syllabus met als titel: Omgaan met de Media. Beknopt omdat we weten dat zeker topmanagers en politici een druk bestaan hebben. Dan moet je dus niet afkomen met dikke theoretische boeken. Maar het leuke is wel dat ze na afloop van een mediatraining vaak spontaan zeggen dat ze de syllabus Omgaan met de Media wel een heel handig naslagwerkje vinden en nauw binnen handbereik zullen houden.

MEDIATRAINING IS EEN HELE INVESTERING, HET BOEK Mediagenie(k) IS DAT NIET

Een goede mediatraining, het leren omgaan met de media, is voor veel mensen een hele investering. Maar ik zeg altijd dat je op een schaal van 0 tot 10 onze deelnemers na afloop van een goede mediatraining in de regel zeker 2 plaatsen kunt doen opschuiven. Zo maak ik van een 5-je een dikke 7. En van een 7 een 9. Er zijn mensen die natuurtalent zijn en al een 9 of zelfs een 10 van zichzelf zijn. Dat zijn mensen die niet alleen met een hoog IQ maar vooral ook met een hoog EQ gezegend zijn. Maar succesvol omgaan met de media is, enkele uitzonderingen daargelaten, door bijna iedereen te leren.

Toch is het handig dat, alvorens deel te nemen aan een mediatraining waarin je leert hoe je moet omgaan met de media, de belangrijkste do’s & dont’s beheerst.

Hoe vind je ons?

Op de Contactpagina kun je een boodschap achterlaten.
Je kunt ons Bellen of Whatsappen op:
+31 6 42 77 97 41
of op +32 498 44 44 47
Je kunt ook Mail sturen

Je kunt mijn blog volgen

Ik blog over mediatraining, beeldvorming en actuele communicatietrends.

Zoek in Mediatraining Benelux

boek over mediatraining door Evert van Wijk

Gratis eBook MediaGeniek

Volgens het vakblad Communicatie één van de beste boeken over mediatraining ooit

Bedankt voor het aanvragen van MediaGeniek!

boek over mediatraining door Evert van Wijk

Gratis eBook mediatraining

Volgens het vakblad Communicatie één van de beste boeken over mediatraining ooit

CHECK JE EMAIL BOX

Share This