Wie zijn onze Mediatrainers?

Liesbet-Mediatrainer-bij-MediaTraining-Benelux

Liesbet Mallekoote

LIESBET MALLEKOOTE heeft in de loop der jaren in verschillende functies in de journalistiek gewerkt. Ze begon haar carrière als verslaggever en presentator bij de radio, waar ze alle facetten van het vak leerde kennen. Na vijf jaar stapte ze over naar haar eerste liefde: de krant. Bij de Provinciale Zeeuwse Courant werkte Liesbet vijf jaar als eindredacteur en verslaggever. Ze interviewde ondernemers, politici, boeren, muzikanten en sporters. Voorlichters, woordvoerders, maar ook mensen die nooit eerder in contact kwamen met de pers.

Bijna 20 jaar geleden begon Liesbet haar eigen tekstbureau. Ze schrijft onder meer over waterveiligheid, jeugd- en ziekenhuiszorg en ondernemen.

Haar verhalen meestal altijd tot stand na uitgebreide interviews over het onderwerp. Door middel van vragen tot de kern komen en die boodschap vertalen in een aantrekkelijk verhaal is de basis van haar werk en die komt haar als mediatrainer goed van pas. Liesbet weet hoe belangrijk het is dat de geïnterviewde zijn of haar verhaal goed weet over te brengen.

Bij Mediatraining Benelux zet Liesbet haar ervaring als interviewer en ‘message developer’ in om onze deelnemers te leren hun boodschap sterk en zelfverzekerd over te brengen. Zodat je niet achteraf denkt: waarom heb ik dat niet gezegd…

Mediatrainer-Theo-verbruggen

Theo Verbruggen

Theo Verbruggen is bekend als verslaggever voor het NOS journaal. Hij werkte 25 jaar voor de NOS onder meer bij het Radio 1 Journaal en als vaste verslaggever voor het 6 en 8 uur Journaal. Was daar koninklijk huis verslaggever maar hij versloeg ook vele crisissituaties in binnen- en buitenland. Denk aan boerenacties in het land of de aanslag in de tram in Utrecht. Dus gepokt en gemazeld in de journalistiek.

Theo weet als geen ander waar media naar op zoek zijn en hoe je het beste met journalisten kan omgaan. Hij heeft tips maar kan ook de valkuilen aanwijzen waar je als geïnterviewde in terecht kunt komen. Theo geeft door heel de Benelux mediatraining op locatie of in de door hembeheerde studio in Den Bosch.

Mediatrainer Evert van Wijk bij Mediatrainingbenelux.com

Evert van Wijk

EVERT VAN WIJK werkte eerst in de journalistiek en stapte na 5 jaar over naar het bedrijfsleven. Daar werkte hij o.a. als communicatiedirecteur voor Dow Chemical in de Benelux.

Toen het woord mediatrainer eigenlijk nog niet bestond, startte Evert bijna 35 jaar geleden als een van de eerste mediatrainers in Europa vanuit de Europese hoofdstad Brussel, met een bureau gespecialiseerd in mediatraining en personal mediacoaching voor (top)managers en de politici.
Evert geeft zelf uiterst zelden nog mediatrainingen. Wel is hij als adviseur en train-de-trainer coach actief verbonden aan MediaTraining Benelux.
Evert werkt(e) voor tal van bedrijven, organisaties en toppolitici in Belgie, Nederland en daarbuiten onder wie wijlen Pim Fortuyn, EU-commissarissen als Marianne Thyssen, de Belgische premiers Yves Leterme en Alexander Decroo alsook voor Bart De Wever,thans burgemeester van Antwerpen.

Peter van den Assem

PETER VAN DEN ASSEM is ruim 25 jaar actief in de journalistiek. Als verslaggever en programmamaker/regisseur werkte hij in binnen- en buitenland. Peter heeft brede ervaring met het schrijven van artikelen voor kranten en het maken van radio- en televisieproducties voor omroepen. Ministers, leden van provincie- en gemeentebestuur, (top)managers: hij heeft ze allemaal geïnterviewd.

Door de jaren heen heeft hij geleerd dat het voorbereiden van ieder interview essentieel is. En niet alleen voor de interviewer zelf. Ook voor de geïnterviewde is het van het grootste belang te weten waar hij/zij over gaat praten: wat is mijn boodschap en waar liggen de valkuilen?

Voor Media Training Benelux zet Peter zijn ervaring in om mensen te leren hoe redacties werken, hoe je die benadert, hoe je je voorbereidt op een vraaggesprek en wat de do’s en don’ts zijn voor en tijdens interviews.

 

Jean Blavier

JEAN BLAVIER werkte ondermeer als politiek journalist voor het persagentschap Belga en als economische journalist voor La Libre Belgique en de financieeleconomische krant L’Echo. Ook werkte hij jarenlang als radio- en tv-verslaggever voor de Franstalige RTBF.

Dankzij Jean zijn we het enige trainingsbureau in de Benelux dat naast Engelstalige debat- en mediatraining ook trainingen kan aanbieden in het Frans.

Jean is auteur en co-auteur van diverse boeken over o.a. Finance en Economy. ( “Your Money”, “Het hof van Laken”, “The Practical Guide to Corporate Philanthropy”, enzovoort.)

Wat klanten van ons zeggen

No nonsens, leerrijk, pragmatisch en doelgericht!

Een erg waardevolle training. Met verdiepende en tegelijk heel praktische werkwijze, waarin vooral  door middel van rollenspellen met reflectie gewerkt wordt aan het mediaoptreden zelf als aan het aanscherpen van de te vertellen boodschap. Een aanrader!

Herre van Kaam

Directeur , Vreeland Groep Organisatieadviseurs - Bilthoven

Evert traint mijn collega’s en mij al jaren … en ja, we zochten het soms bij andere mediatrainers …. maar keerden altijd terug. Wat kenmerkt Evert’s aanpak? Juist voldoende theoretisch inzicht maar vooral veel praktijk, no nonsens en pragmatisme.

Els De Clercq

Manager Communicatie & Media Relaties , Engie-Kerncentrale Doel

‘Snedig, ad-rem en to the point – Evert van Wijk is de belichaming van hedendaagse en professionele communicatie’
An Luyten

Pers- en Mediamanager Marketing en Communicatie , Rode Kruis

‘Het grote voordeel voor ons van werken met Evert is dat hij de branche kent, daar ontzettend veel eigen ervaring heeft opgedaan en die inzet om ons te helpen. De persoonlijke benadering, op maat gemaakte trainingen en zijn kritische feedback, maken dat we graag steeds weer gebruik maken van zijn diensten.’

Saskia Verhoeven

Manager Corporate & Marketing Communication , Teijin Aramid B.V.

We werken al ruim 10 jaar met Evert van Wijk als mediatrainer. Hij is niet alleen één grote brok ervaring, maar hij weet het ook over te brengen. Dankzij zijn de aangeleerde technieken, voel ik me echt beslagen ten ijs tijdens mediacontacten.

Anne Artisien

Communication Manager , Air Liquide Benelux Industries

Na 8 jaar met Evert van Wijk gewerkt te hebben, dachten we dat het tijd voor verandering was, maar nadat we diverse andere trainers hadden uitgeprobeerd, bleek uit de interne evaluatie dat de aanpak van Evert verre de voorkeur genoot.

Marco Apers

Algemeen directeur , Cleaning Professionals

Recente blogposts

Contactinformatie

Op de contactpagina kunt u een boodschap achterlaten.
Bel of Whatsapp op:
tel:+31642779741
E-mailadres: info@mediatrainingbenelux.com

Zoek in Mediatraining Benelux