Woordvoerderstraining

voorbereiden op perscontacten en onverwachte mediaconfrontaties
Offerte?

Woordvoerders antwoorden vaak onder druk

Woordvoerders zijn vaak het eerste contact voor journalisten die op zoek zijn naar informatie. Tijdens dit eerste contact kan het vaak al goed fout gaan. Daarom hebben wij een woordvoerderstraining ontwikkeld. Tijdens deze woordvoerderstraining leren we perswoordvoerders om niet in valkuilen te vallen die journalisten bewust of onbewust graven.

In die zin is er niks veranderd sinds het oude Griekenland. Ook toen had je waterdragers die achter de schermen het zware werk deden en de sterren die op het plein de show stalen.

Wilt u leren hoe u op het ‘plein’ uw verhaal het beste voor de Bühne brengt, dan bent u bij MediaTraining Benelux aan het goede adres.

 

Het belang van een woordvoerderstraining

“Waarom heeft u dat niet gezegd toen die journalist die vraag aan u stelde”, hoort u in uw eigen organisatie mensen misschien ook zeggen tegen hun woordvoerder. Maar achteraf praten is makkelijk. Toch laten woordvoerders zich vaak tot ongewenste antwoorden verleiden als ze door journalisten onder druk worden gezet. Dat loopt niet altijd goed af, want daar zit meteen het afbreukrisico voor pr-mensen en perswoordvoerders. Tijdens de woordvoerderstraining gaan we hier uitgebreid op in.

 

Wat komt er aan bod tijdens de Woordvoerderstraining?

Onze woordvoerderstrainingen zijn altijd zeer praktijkgericht. Door veel te oefenen worden woordvoerders zich meer bewust van het belang van een goede voorbereiding. U zult niet meer bezwijken onder druk van journalisten.
Tijdens onze woordvoerderstraining leert u:

  • Hoe u effectief een voorgesprek voert
  • Hoe u omgaat met de journalistieke overval
  • Wat uw rol is bij persconferenties
  • Hoe u uw  management begeleidt bij het geven van persstatements en hoe u ingrijpt om een einde te maken aan (lastige) vragen die na afloop altijd gesteld worden
  • Hoe u een Q & A voorbereidt
  • Welke vragen journalisten ALTIJD stellen
  • Wanneer en hoe u eventueel ingrijpt als persinterviews met uw management dreigen te ontsporen

 

Let op wat u zegt!

Zeker bij crisissituaties spelen woordvoerders een belangrijke rol. Ze worden vaak door journalisten onder druk gezet om antwoorden te geven op lastige vragen. Tijdens de woordvoerderstraining zal u zich ervan bewust worden wat journalisten kunnen doen met door u uitgesproken woorden. Wie een woordvoerderstraining volgt bij MediaTraining Benelux, zal een stuk voorzichtiger met zijn woorden omgaan.

Schrijf u daarom nu in voor onze woordvoerderstraining.

 

Hoe vindt u ons?

Op de Contactpagina kunt u een boodschap achterlaten.
U kunt ons Bellen of Whatsappen op:
+31 6 42 77 97 41 
U kunt ook een Mail sturen

Zoek in Mediatraining Benelux

Share This