Woordvoerderstraining

voorbereiden op perscontacten en onverwachte mediaconfrontaties
Offerte?

Woordvoerders antwoorden vaak onder druk

Woordvoerders zijn vaak het eerste contact voor journalisten die op zoek zijn naar informatie. Tijdens dit eerste contact kan het al goed fout gaan. Daarom hebben wij een speciale woordvoerderstraining ontwikkeld. Tijdens deze woordvoerderstraining leren we perswoordvoerders om niet in valkuilen te vallen die journalisten bewust of onbewust graven.

Het belang van een woordvoerderstraining

“Waarom heeft u dat niet gezegd toen die journalist die vraag aan u stelde”, hoort u mensen vaak zeggen tegen hun woordvoerder. Maar achteraf praten is makkelijk. Toch laten woordvoerders zich vaak tot ongewenste antwoorden verleiden als ze door journalisten onder druk worden gezet. Dat loopt niet altijd goed af, want daar zit meteen het afbreukrisico voor pr-mensen en perswoordvoerders. Tijdens de woordvoerderstraining gaan we hier uitgebreid op in.

Wat komt er aan bod tijdens de woordvoerderstraining?

Ook onze woordvoerderstrainingen zijn altijd zeer praktijkgericht. Door veel te oefenen worden woordvoerders zich meer bewust van het belang van een goede voorbereiding. U zult niet meer bezwijken onder druk van journalisten.
Tijdens onze woordvoerderstraining leert u:

  • Hoe u effectief een voorgesprek voert
  • Hoe u omgaat met de journalistieke overval
  • Wat uw rol is bij persconferenties
  • Hoe u uw management begeleidt bij het geven van persstatements en hoe u ingrijpt om een einde te maken aan (lastige) vragen die na afloop altijd gesteld worden
  • Hoe u een Q & A voorbereidt
  • Welke vragen journalisten ALTIJD stellen
  • Wanneer en hoe u eventueel ingrijpt als persinterviews met uw management dreigen te ontsporen

Let op wat u zegt!

Zeker bij crisissituaties spelen woordvoerders een belangrijke rol. Ze worden vaak door journalisten onder druk gezet om antwoorden te geven op lastige vragen. Na een woordvoerderstraining  bij MediaTraining Benelux, zult u een stuk voorzichtiger met uw woorden omgaan.

Contactinformatie

Op de contactpagina kunt u een boodschap achterlaten.
Bel of Whatsapp op:
tel:+31642779741
E-mailadres: info@mediatrainingbenelux.com

Zoek in Mediatraining Benelux